Совет на Општина Виница и членови

Советот на Општина Виница е претставнички орган и го сочинуваат 15 (петнаесет) членови на Советот, како претставници на граѓаните, избрани на општи, непосредни и слободни избори со тајно гласање.

Совет на Општина Виница 2017 – 2021

Тони Велков – Претседател
коалиција СДСМ
Горан Ѓорѓиев
коалиција СДСМ
Миле Петков
коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Благица Андонова
коалиција ВМРО- ДПМНЕ
Соња Ѓорѓиева
коалиција СДСМ
Дарко Јангелов
коалиција ВМРО- ДПМНЕ
Стојанчо Лазаров
коалиција СДСМ
Оливер Тренчовски
коалиција ВМРО- ДПМНЕ
Јасминка Петрова
коалиција СДСМ
Зоки Филипов
коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Риза Салиов
коалиција СДСМ
Билјана Иванова
коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Биљана Манасиева
коалиција СДСМ
Филип Даневски
коалиција ВМРО- ДПМНЕ
Стојанче Ѓорѓиев
коалиција СДСМ

Контакт со советниците


Фото водич низ Виница

Службен весник на општината

Пиши му на Градоначалникот

Општина Виница на Facebook

Мапа на Општина Виница

Времето во Виница

Виница
16°
Mostly Cloudy
05:0419:48 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 4km/h S
Humidity: 73%
Pressure: 1008.9mbar
UV index: 2
MonTueWed
22/9°C
22/9°C
24/11°C

За подобра општина

Големина на Фонт