Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Изработки на првоаприлски маски

Од идеја до реализација. Класните и одделенските раководители од основните училишта во Општина Виница, заедно со родителите и учениците, деновиве ги финишираа своите креации по повод денот на смеата и шегата.

Училниците беа претворени во вистински работилници за изработка на првоаприлски маски. Под покровителство на Општина Виница на 31.03.2023(петок), со почеток од 11 часот, на плоштадот "Ангел Винички" ќе се одржи голема Априлијада, проследена со музички настапи и многу забава.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk