Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Под мотото “Не можеме да помогнеме на сите, но секој може да помогне на некој”, деновиве се одржа хуманитатниот хепенинг на неколку локации во Виница.

Собраните средства ќе се искористат со цел да се помогне на семејства од ранлива категорија. Општина Виница упатува огромна благодарност до организаторите на “Велигден за сите” и до сите кои донираа. Уште еднаш бевме сведоци дека Виница е еден од најхуманите градови, луѓето во Виница докажаа дека на ваквите големи празници знаат вистински да се зближат и постојано да живеат во вербата со добри дела.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk