Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Терестичко третирање за заштита од комарци

Согласно Програмата за јавно здравје на населението во општина Виница за 2023 година, на 20.06 2023 година (вторник) во раните утрински часови, на територијата на општина Виница ќе се изврши терестичко третирање за заштита од комарци. Во првата фаза со дезинсекција ќе биде опфатена површина во градот Виница и населените места во Општина Виница. Третирањето ќе се изврши од земја со специјален препарат одобрен од Агенцијата за лекови (МАЛМЕД): Aqua-K-Othrine R Insecticide Space-Spray Concentrate. За таа цел, СЕ ИЗВЕСТУВААТ пчеларите во општина Виница да преземат соодветни мерки за заштита на своите пчелни семејства. Доколку временските услови не дозволат третирање на нaведената дата, истото ќе се спроведе наредниот ден (во зависност од временските услови).

 
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk