Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Миле Петков оствари средба со долгорочните набљудувачи на ОБСЕ/ОДИХР

Градоначалникот на Општина Виница Миле Петков оствари средба со долгорочни набљудувачи на ОБСЕ/ОДИХР г –дин Кирн Риид и г-дин Ерик Тау- Кнудсен, кои се дел од Набљудувачката мисија за изборните Претседателски и Парламентарни избори 2024, која ќе го следи спроведувањето на изборите, односно ќе следи дали се исполнети стандардите и заложбите на ОБСЕ по однос на спроведување на изборите.
Средбата се одржа на барање на претставниците на набљудувачката мисија на ОБСЕ ОДИХР со цел запознавање и следење на законските надлежности на општината и локалната самоуправа поврзани со предизборната кампања.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk