Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Положување на свежо цвеќе пред спомен бистата на Гоце Делчев

Градоначалникот на Општина Виница Миле Петков, членови на советот, пратеничката Даниела Христова и граѓани на Општина Виница денес оддадоа почит со едно минутно молчење и положување на свежо цвеќе пред спомен бистата на Гоце Делчев. Ѓорѓи Николов Делчев, попознат како Гоце Делчев (Кукуш, 4 февруари 1872 - Баница, 4 мај 1903) — македонски национален херој, учесник во македонското револуционерно движење, деец на Македонската револуционерна организација, апостол и срцето на револуционерна Македонија,идеолог, организатор и водач на македонското револуционерно националноослободително движење, неговото дело никогаш нема да биде заборавено.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk