Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Ѓурѓово лето, пролето

Почитувани,
од страна на нашиот најголем истибањски белег прочуен низ цел свет, Ф.А. "КИТКА", на чело со господинот Стојко Митковски, на ден 11.05.2024г., од 18:00ч, ќе се одржи концерт каде што ќе се презентираат народни ора, песни и обичаи од нашиот крај. Затоа, Ве покануваме, сите заеднички да излеземе на плоштадот "Ангел Винички" - Виница, да им дадеме поддршка и да уживаме во нивната извонредна изведба.

*ДА ЈА НЕГУВАМЕ МАКЕДОНСКАТА ТРАДИЦИЈА*

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk