Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Честит Ден на пожарникарите

Почитувани пожарникари Вие сте тие кои ја заслужувате нашата почит, бидејќи секогаш и секаде сте први да помогнате. Со голема благодарност, за вашиот придонес, кон безбедноста на сите нас, Ви го честитам 20 – ти мај, Денот на пожарникарите, со желби за унапредување на вашата работа и спречување на големи катастрофи. Спротиставувањето на огнената стихија и борбата со пламените јазици, како и побудата да се спаси човечки живот, е благородност и бесценетост и затоа денешниот ден, Ви го посветуваме Вам и Вашата благородна мисија. Ви посакувам многу успех, во извршувањето на вашата работа и се надевам дека нашата соработка, секогаш ќе резултира со големи работни успеси.
Нека Ви е честит Денот на пожарникарите, 20 ти мај.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk