Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Вандализам

Вандалски чин е забележан утринава врз општествен објект на градскиот плоштад „Ангел Винички“. Сторителот или сторителите кои за сега не се познати несовесно и неразумно се однесувале кон објектот кој е наменет за добро на сите граѓани, целосно се уништени клупите за седење и еден столб кој се наоѓал пред Музеј „Теракота“ е дислоциран и уништен. Според извршениот увид, во соработка со МВР, против сторителите ќе се превземат соодветни мерки. Општина Виница најосто го осудува ваквото вандалистичко однесување и упатуваме апел до сите граѓани доколку забележат било каков вандализм да пријават во ОВР Виница.

 
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk